Home News “Kur e nisa peshoja 80 kg, tani jam 73 kg” Për 1...

“Kur e nisa peshoja 80 kg, tani jam 73 kg” Për 1 javë Zbrita 7 kilogramë

344
0

Nëse dëshironi të keni trup të përsosur për shkák se do të shkoni në plazh së shpejti, apo thjesht keni nevojë të hùmbni peshë për arsyeje shèndetèsore, ju mund të provoni planin e dietës “popullore”.

Dieta Popullore është për çdo njeri dhe shumë raportime tregojnë se njerëzit po i hùmbin shtatë kilogramë për vetëm shtatë ditë.

Ja ju është dhe plani ushqimor i kësaj diete fantastike:

Dita e parë: Mos hani gjë tjetër përveç frutave

Dita e parë duhet të jetë vetëm me fruta. Kur ndjeheni të ùritur, hani disa fruta. Mos hani asgjë tjetër, as perime, e as copëza të vogla të çokollatës.

Këshillë: Ndër frutat më të mirë janë mollët, pjeshkat, shálqíri etj.

Dita e dytë: Dita e perimeve!

Dita e dytë është si e parë, por në vend të frutave duhet të konsumoni vetëm perime. Perimet mund t’i hani ashtu siç janë nga natyra, por edhe të gatuara, megjithatë nuk duhet t’i shtoni ndonjë lloj të vajit kur i gatuani.

Këshillë: Duhet të mbani mend se patjetër që duhet t’i konsumoni 8 deri në 12 gota ujë gjatë ditës.

Dita e tretë: Kombinimi i frutave dhe perimeve

Në këtë ditë, mund të hani çdo lloj fryti dhe perime që dëshironi, por nuk mund t’i prèkni as bananet dhe patatet.

Dita e katërt: Banane dhe qumësht

Mund t’ju duket befasuese për shkák se thuajse qysh nga dita e parë i keni shmangur bananet, por tani duhet t’i konsumoni ato. Duhet t’i hani të paktën tetë banane gjatë ditës dhe t’i pini tri deri në katër gota qumësht.

Dita e pestë: Oriz dhe domate

Kjo ditë ndryshe quhet edhe ‘dita e banketit’, për shkák se mund të konsumoni një gotë oriz për drekë dhe t’i hani gjashtë domate përgjatë tërë ditës!

Sasinë e konsumimit të ujit duhet ta rritni në ditën e pestë! Kjo për shkák se trupi do të prodhojë më shumë acid urik si pásòjë e domateve që i hani, prandaj konsumoni më shumë se 15 gota ujë.

Dita e gjashtë: Oriz dhe perime

Kjo është edhe një ditë tjetër e banketit në këtë plan të të ushqyerit, ku mund të keni një gotë me oriz gjatë kohës së drekës dhe të zgjidhni çfarëdo perime që ua ka ëndja.

Këshillë: Në këtë ditë mund të riktheheni në konsumimin e 12 gotave me ujë gjatë tërë ditës.

Dita e shtatë: Finalja!

Më në fund e keni arritur fundin e kësaj diete ku duhet të konsumoni një gotë oriz, perime dhe lëng të frutave.

Lëngu i frutave që e konsumoni do t’i heqë të gjitha tòksinát që i keni në sistem, gjë që e bën këtë mënyrë të përsosur për ta përfunduar këtë dietë.

Dieta Popullore është dizajnuar për t’i ndihmuar njerëzit të hùmbin peshë shpejt, pa pasur nevojë ta mb ysin veten nga ùria.

Këshillë: Çelësi i kësaj diete është t’i hani ushqimet e duhura kur jeni të ùritur, gjë që jo vetëm se e bën këtë plan efektiv, por edhe mënyrë të shëndetshme për të hùmbur peshë.