Home News Asnjë zyrtar i korruptuar në burg, ambasadorja amerikanë plas bo.mbën

Asnjë zyrtar i korruptuar në burg, ambasadorja amerikanë plas bo.mbën

509
0

Deklaratave se asnjë zyrtar i korruptuar nuk është deri më tani në b.urg, ambasadorja e SHBA Yuri Kim, ka zgjedhur tu përgjigjet me deklaratën e fortë: nuk heq dorë kollaj.

Ajo thotë se e rëndësishme është që reforma në drejtësi të ecë përpara, dhe tashmë pritet vetëm ngritja e Byrosë Kombëtare të Hetimit.

Jemi në një fazë kritike. Është bërë mjaftueshëm përparim… Institucionet janë ngritur. Thuajse të gjitha janë ngritur dhe funksionojnë, përveç BKH-së, ku presim përzgjedhjen e drejtorit të parë, dhe sigurisht, Gjykata Kushtetuese. Këto institucione duhet të bëhen funksionale dhe çështja e Gjykatës Kushtetuese ka ngecur për një kohë të caktuar. Një pjesë është ligjore, e mirëfilltë. Një pjesë është politike. Ekziston vërtet në themel një çështje e vullnetit politik, tha ambasadorja Kim në një intervistë ekskluzive në A2.